GOOD LUCK HAVE FUN!

Pentakill is Finnish gaming blog. 

final fantasy

Square Enixillä on kampanja jossa he tarjoavat kaikille Final Fantasy XIV Online pelaajille, jotka kirjautuvat aikavälillä 9.7-23.8 saavat 14 päivää ilmaista peliaikaa. Monet uudet pelaajat ovat ottaneet hyödyn tästä ilmaisesta peliajasta irti kuin myös vanhat pelaajat jotka ovat palanneet pelin pariin.

Uusille pelaajille kuitenkin hahmon saattaminen maximi leveliin vaatiikiin pitkäjänteisyyttä. Ajattelinkin nyt jakaa omat vinkkini tähän prosessiin joka voi vaatiakin paljon työtä jos haluaa levuttaa enemmän kuin yhden ammatin maksimiin.

Data centerin valinta – Road to 70

Final Fantasyn serverit toimii hieman eri tavalla mitä muissa pelaamissani mmo-peleissä (kuten World of Warcraft tai Tera). Final Fantasyssa, serverit ovat siis data centereitä joka on jaettu vain moneen osaan (world). Data Centerin sisällä voi vierailla muissa osissa, mutta joitakin rajoituksia kuitenkin on asetettu.

Square Enix kannustaa uusia pelaajia uusimman sisällön pariin varsin anteliaalla tyylillä, tarjoamalla kaksinkertaisen exp-pisteet määrättyyn leveliin asti. Vanhatkin pelaajat voivat kyllä ottaa buffista hyödyn irti, mutta tämä koskee vain uusia hahmoja. Ehdoitta tämäkään tarjous ei tule, sillä exp-buff on käytössä vain määrätyillä servereillä tai sen osissa (preferred server). Toisinsanoen yritetään elävöittää ns. “hiljaisempia” servereitä tällä tavalla.

Tämä buff kestää joko 90 päivää hahmon luonnista tai siihen asti kunnes server ei ole enään preferred server. Kumpi sitten kestääkin kauemmin.

Level boost – Lompakko auki

Final Fantasyssa yksi hahmo voi edustaa jokaista classia tai työtä mitä pelissä on kaiken kaikkiaan 29 levutettavaa ammattia/työtä. Tällä hetkellä pelin maksimi level on 80. Hyvä huomioida kuitenkin, että kaikki ammatit eivät lähde 1 levelistä vaan osa lisäosista riippuen aloitus leveli voi olla 30 tai jopa 60.

Final Fantasy XIV:n kaupasta toki voi lompakkoa raottamalla saada asiaan helpotusta n. 22€ hintaan jos hyvä tuuri käy level boostin voi myös ostaa tarjouksesta n. 15€ hintaan.

Armoury Bonus

Tämä exp-bonus aktivoituu kun levutetaan toista ammattia joka on pienemmän levuinen kuin korkein ammattisi. Tämä ei kuitenkaan toimi crafting&gathering-ammateissa. Tämän bonuksen voi siis ottaa hyödyksi ostamalla level boostin tai vaihtoehtoisesti levuttaa sinnikkäästi se ensimmäinen ammatti.

Muut

Pelissä on monia erilaisia tapoja saada lisää exp-bonusta, kuten ruokailu tai käyttämällä joitakin itemeitä. Nyt tulevan Endwalkerin ennakkotilaajille tarjotaan korvakoruja joissa on 30% exp-bonus aina 80 leveliin asti. Gathering/crafting ammatteja voi nopeuttaa toimittamalla omalle Grand Companyllesi tavaroita joita he päivittäin pyytävät.

Jotkut Free Companyt tarjoavat myös exp-buffia joten jos ei Free Companya vielä ole tiedossa sellaisen voi aina etsiä.

Myös noviisina jos pääset pelaamaan mentorin kanssa saa siitä exp-bonusta, 20 leveliin asti, mikä voi olla ihan helpottava tekijä, esimerkiksi siihen asti, että saa dungeonit auki. Myös complete collector version ostajille tulee kypärä joka antaa exp-bonuksen 10 leveliin asti.

Kun pelin pistää tauolle, hahmo kannattaa myös jättää seisomaan kaupunkiin, josta löytyy teleportti crystalli, tämä kerryttää hahmollesi rested xp:tä.

Mukavia pelihetkiä ja törmäillään Eorzeassa!

peliblogi

Tämä peliblogi syntyi monesta syystä. Yksi niistä oli halu jakaa oma rakkauteni pelaamista kohtaan ja toimittaa virkaa pelipäiväkirjana. Tänä päivänä olisi ehkä voinut kuvitella, että YouTube olisi ollut parempi ratkaisu tähän. Totuus omalla kohdalla on se, etten kuitenkaan ole valmis tekemään pelivideoita samalla asenteella kuin LaeppaVika tai Papqa.

Syyni miksi halusin peliblogin toteuttaa oli tosiaan jo mainitsemani halu jakaa rakkauttai pelaamista kohtaan, mutta myös tuottaa tekstiä ja näin ylläpitää blogia jolla on jokin aihe. Tarjolla olisi ollut toki vaihtoehtoisesti tavallinen sosiaalinen media kuten Instagram tai Twitter, mutta koin, että nämä kaksi alustaa eivät tarjoa sitä mitä haluan. Twitter rajoittaa tekstin määrää ja Instagram on vain kuvien valtameri. Vaihtoehdoksi siis jää blogi joka tarjoaa molemmat vaihtoehdot ilman rajoituksia. Blogi myös tarjoaa vaihtoehdon, mitä muu some ei tarjoa eli www-sivujen ylläpitoa omilla säännöilläni.

Peliblogi on hyvinkin tuore tapaus ja varmasti kasvaa ja kehittyy ajan mukana, mutta tällä hetkellä haluan peliblogin tarjoavan perinteisessä muodossa sisältöä, sekä tarjota videoita playtrough-muodossa (mahdollisesti luvassa muutakin). Ajatuksena on siis blogin ja videoiden tukea toinen toisiaan.

Haluan vielä kerran toivottaa Sinut tervetulleeksi blogiini ja jos yhtään kiinnostaa lukea minun historiani pelien parissa voit siirtyä tälle sivulle.
Vaikka ajatukseni ovat suhteellisen “selvät” blogin suhteen, ovat ideat ja toiveet aina tervetulleita ja yritän niitä toteuttaa jos suinkin mahdollista! Ehdotukset voi jättää kommenttilaatikkoon tai ottaa muuten vain yhteyttä yksityisviesti-sivulla.

◄▲►▼

meet

the

player

Pelaamista toteutettu jo toistakymmentä vuotta elämästä. Peleistä kuitenkin opittu nauttimaan vasta toisella vuosikymmenyksellä ja pelaaminenkin päässyt uudelle tasolle.

Jos historia pelien parissa kiinnostaa paina continue, muussa tapauksessa jatka scrollaamista tai palaa takaisin.